Montenegro Tours

Durmitor i Tara

Na ovom relativno kratkom putovanju, traje oko 4h, smenjuju se pejzazi za koje ne pomisljate da se nalaze na tako maloj udaljenosti. Sa suncanih obala Jadranskog mora, za par sati doci ce te, na najvisociji grad na Balkanu – Zabljak, gde ce vas docekati prijatna planinska klima.

Na samom polasku put vodi pored Skadarskog jezera i kroz surovi kanjon Platije. Kasnije prateci reku Taru i zalazeci u njen grandiozni kanjon, drugi na svetu posle Kolorada, docekace vas velicanstveni most na Djurdjevica Tari, koji se iznad reke Tare uzdize u visinu od 165m. Ovo je i odlicno mesto za jednu od najlepsih fotografija sa ovog putovanja. Velelepni vrhovi Durmitora i planinski gradic Zabljk pozelece vam dobrodoslicu posle samo sat voznje. Vreme koje provedete pored Crnog jezera smestenog u srcu nepreglednih cetinarskih suma ostace nezaboravno. Od Zabjlaka do Crnog jezera vodi lepo uredjena staza duga oko 2km. Setajuci do jezera, pratice vas zubor planinskih potoka, grandiozni vrh Medjed i zimzelena suma koja ce vam na kraju otkriti jedno od najlepsih jezera Crne Gore, koje je i dobilo ime po crnoj cetinarskoj sumi koja se vecno ogleda u njemu.

U povratku sa ovog zanimljivog putovanja mozete rucati pored reke Tare i iskoristiti vreme za po jos neku interesantnu foto pricu.


Mountain Durmitor

Planina Durmitor i Rijeka Tara - Foto Galerija

Bridge on Tara RiverBlack Lake
Most na rijeci Tari i Crno jezero
Katun - SedloWild Horses
Katun - Sedlo i Konji
Mountain peak MedjedBlack Lake
Planinski vrh Medjed i Crno jezero