Montenegro Tours

Splavarenje Tarom

Najvecim i jednim od najlepsih kanjona Evrope, kanjonom Tare, mozete uzivati spustajuci se njegovom divljom lepoticom koja u svakom kutku krije prizore za koje obavezno uz sebe morate imati foto aparat.

Ovaj jedinstveni osecaj mozete doziveti u arhaicnim drvenim splavovima ili iz udobnosti gumenih camaca. I u jednom i u drugom slucaju dozivljaj ce biti neponovljiv. Splavarenje pocinje sa Splavista odakle krecete u avanturu dugu oko 100 km, najlepsim i najuzbudljivijim predelima kanjona. Vec na samom pocetku Tara ce vas ocarati vodopadima Ljutice, procicete ispod monumentalnog mosta na Tari cija visina iznosi 165 m, a zatim ce vas docekati stari rimski prolaz – Lever Tara. Funjicki bukovi i Bijele ploce podsetice vas kako mirna i do tog casa umiljata Tara postaje prava divlja lepotica. Misovo vrelo je najdublji deo kanjona i iznosi 1100 m. Ono sto vas dalje ceka je vrh Curevac ( 1650m ) koji se uzdize iznad Tare kao njen veciti cuvar i jedan od najlepsih vidikovaca Durmitora, zatim vodopadi reke Drage i Radovan luka. Kanjon Susice, Tepacki bukovi, Brstanovicki bukovi i Bailovica sige su nezaboravne slike ovog putovanja.

Slapovi i brzaci koji vas ostavljaju bez daha i vodopadi koji zaustavljaju vreme Taru ce zauvek urezati u vase srce da bi joj se iznova vratili. Splavarenje cete zavrsiti kod Scepan polja uz rucak ili veceru pored reke sa dozivljajem koji cete jedva cekati da ponovite..


Rafting on Tara River

Splavarenje Tarom - Foto Galerija

Tara Canyon
Kanjon Tare i Rijeka Tara
River TaraRadovan Luka
Rijeka Tara i splaviste u Radovan Luci